Admir Čavalić

100%
Broj pitanja: 24
Broj odgovora: 24
Stranka
SBiH
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Admir Čavalić rođen je u Tuzli 4.10.1987. godine. Ekonomski je analitičar, predavač i istraživač, koji je najpoznatiji kao osnivač udruženja "Multi". U Tuzli je završio osnovnu školu "Jala" i Gimanziju "Meša Selimović". Krajem 2011. završava Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli gdje je naknadno odbranio dva magistarska rada (2015 i 2017. godine). Trenutno je doktorant i asistent predavač na navedenom fakultetu. Od neformalnog obrazovanja, izdvaja se LAAD program pod mentorstvom Francisa Fukuyame (Sarajevo, Bosna i Hercegovina), Atlas Leadership Academy pod mentorstvom Tom G. Palmer (Fairfax, SAD) i CPR istraživačka škola (Koči, Indija). Od 2021. godine, Čavalić je vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla ispred Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH). 

2018. godine u biografskom lesikonu "Ko je ko u Bosni i Hercegovini", Admir Čavalić je uvršten među najutjecajnije osobe u Bosni i Hercegovini, čija djela i akcije pozitivno doprinose toj zemlji.

Izborna jedinica
3
Pozicija
Broj osvojenih glasova
3091

Pitanje: Kad ce biti usvojen zakon o bijelom hljebu koji ste uputili?

Pitanje postavljeno: 24.05.2023  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

Poštovani,

Prijedlog zakona o izmjeni zakona o platama i naknadama u organima vlasti Federacije BiH kojim se ukida "bijeli hljeb" na federalnom nivou sam pustio u parlamentarnu proceduru 27.decembra prošle godine. Svi zastupnici su dobili dati prijedlog i sada se čeka stavljanje istoga na dnevni red zastupničkog doma parlamenta FBiH. Par puta sam kao šef Kluba SBiH slao pismeno i usmeno navodio da trebamo uraditi ovo čim prije, naročito jer se nalazimo u prvoj godini mandata - kada bi se teorijski trebalo najlakše odreći buduće naknade. Iskreno sam ubijeđen da je "bijeli hljeb" višak na federalnom nivou, posebno jer su ga kantoni, zajedno sa državnim nivoom vlasti ukinuli. Zbog toga zahvaljujem na ovom pitanju i apelujem da i dalje postavljate dato pitanje (i ja ću) dok ne stavimo taj prijedlog zakona na dnevni red. Mediji također bi trebali aktualizirati navedeno.

Svako dobro,

Admir Čavalić


Datum odgovora: 12.06.2023