Adisa Kokić - Hinović

62%
Broj pitanja: 8
Broj odgovora: 5
Stranka
SDA
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Rođena 1989.godine u Doboju. 

Diplomirala Međunarodne i javne odnose, magistrirala na Katedri za međunarodno i državno javno pravo Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, a trenutno je studentica III ciklusa studija na istoj Katedri Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.  

Posjeduje dugogodišnje iskustvo u nevladinom sektoru, gdje je je bila involvirana u mnogim projektima iz oblasti jačanja civilnog društva, ljudskih prava i političke participacije žena u BIH. 

Na Općim izborima 2018.godine, izabrana je za zastupnicu u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za mandatni period 2018 – 2022, a na posljednjim izborima 2022.godine, reizabrana je zastupnica za mandatni period 2022 – 2026.  

 

Izborna jedinica
5
Pozicija
Broj osvojenih glasova
5333

Pitanje: Poštovani,Da li smatrate da treba podržati zakon koji osporava kompetencije pedagoga-psihologa koji godinama u praksi uspješno bavljaju psihološku djelatnost i doprinose društvu? Da li trebaju napustiti svoju zemlju da bi bili priznati?

Pitanje postavljeno: 29.02.2024  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor:

Postovani/-a,

Apsulutno ne! Smatram da se ova oblast mora jednako i pravedno regulisati u BiH, te da obavezno se obave konsultacije s strukom pri izradi konacnog rjesenje,

Moju podrsku imate i imat cete je pri usvajanju prijedloga Zakona,

S postovanjem, 

Adisa Kokic Hinovic


Datum odgovora: 20.05.2024