Sandra Imširović

88%
Broj pitanja: 8
Broj odgovora: 7
Stranka
DF
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Dom naroda
Kratka biografija

Sandra Imširović rođena je 2. 6. 1986. godine u Tuzli. Trenutno živi u Lukavcu. Diplomirana je pedagoginja – psihologinja. Tokom mandata 2018–2022. vršila je dužnost delegatkinje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Izborna jedinica
Pozicija

Pitanje: Poštovani,Da li smatrate da će usvajanje Zakona o djelatnosti psihologa koji ne prepoznaje kompetentne stručnjake i diplome pedagoga-psihologa stečene na javnom Univerzitetu u Tuzli, a istovremeno su iste priznate u zemljama Evropske unije donijeti dobro našoj zemlji? Da li smatrate da će psiholog koji tek završi studij i odradi pripravnički staž biti kompetentniji stručnjak od pedagoga-psihologa koji prema kompetencijama stečenim na studiju obavlja psihološku praksu dugi niz godina?

Pitanje postavljeno: 29.02.2024  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor:

Poštovani,

Usvajanje Zakona koji ne priznaje studente i njihove stečene diplome na DRŽAVNOM Univerzitetu, a priznavanje diploma stečenih na raznim privatnim Univerzitetima nam neće donijeti ništa dobro, naprotiv može samo doprinijeti tome da nam školovani kadar odlazi u druge države gdje će biti priznati. 

Srdačan pozdrav 

Sandra Imširović


Datum odgovora: 01.03.2024